ضمن عرض سلام و احترام
بسیار سپاسگذاریم که به خانواده بزرگ ما پیوستید
برای اطلاع رسانی بهتر شما همراهان گرامی بوسیله ایمیل شما را مطلع خواهیم کرد
Golden Story
داستان های طلایی
داستان های واقعی از موفقيت های ايرانی
سيستم آموزشی دواما-DAWAMA
انتشار : سه شنبه 1 آبان 1397
2727 بازدید
خود شناسی برای انتخاب شغل بهتر
هر فرد بزرگسالی آرزو دارد شغلی مناسب پیدا کند. شغلی که هم درآمد خوبی داشته باشد و هم سبب آرامش و رضایت خاطر فرد شود. قطعاً هیچ کارمندی نمی خواهد چند ماه بعد از اینکه شغلی به دست آورد، از خود بپرسد: "من اینجا چهکار می کنم؟".
خیلی از افراد جویای کار خصوصاً جوانان، هر پیشنهاد شغلی را قبول می کنند و کمتر در جستجوی یک شغل مناسب هستند. پذیرفتن شغل نامناسب اشتباه بزرگی است که چند ماه بعد از کار کردن سبب ناامیدی و دلسردیتان می شود.
آیا راهی برای اجتناب از این اشتباه وجود دارد؟
بله. امروزه نشانههای هشداردهندهی زیادی وجود دارد که به شما کمک می کند چشمتان را باز کنید و واقعیت شغل جدید را ببینید. در ادامه 5 نشانه هشداردهنده را معرفی می کنیم. اگر با یکی از این نشانهها مواجه شدید بلافاصله به آن پیشنهاد شغلی پاسخ منفی بدهید.
حقوق ثابت است اما مسئولیتها هر روز بیشتر می شود
تصور کنید در هنگام مصاحبه استخدامی، وظایف شغلیتان را مطالعه کردهاید و حالا می خواهید به مصاحبه کننده توضیح دهید تواناییهایتان با آن وظایف مطابقت دارد یا نه، اما وقتی به صحبتهای مصاحبه کننده پیرامون سِمت شغلیتان گوش می دهید، متوجه می شوید وظایف شغلی تمامی ندارد. حتی ممکن است بعدها کارهای بیشتری به شما واگذار شود که هیچ ربطی به کار اصلی ندارد. برای مثال، شما می خواهید بهعنوان منشی شرکت مشغول به کار شوید اما مصاحبه کننده می گوید هر زمانی نیاز باشد باید قبوض منزل کارفرما را هم پرداخت کنید. در این شرایط وظایف اضافی به شما محول می شود اما حقوق و دستمزدتان هیچ تغییری نمی کند.
اغلب مشاغل به گونهای هستند که فرد جویای کار باید انتظار شنیدن جملهی "شاید این وظایف را بعدها به شما واگذار کنیم" را داشته باشد، اما باید این وظایف قبل از شروع کامل به طور دقیق برایتان توضیح داده شود. آیا مسئولیتهایی که بعدها به عهده میگیرید، فرصتی برای یادگیری مهارتهای جدید است؟ شاید لیستی در مقابلتان قرار گیرد که نشان می دهد هر وقت نیاز بود باید مسئولیتهایی که دیگران انجام نمی دهند را شما انجام دهید؟ ممکن است برای انجام کارهای اضافی به یک کارمند جدید نیاز باشد، اما چرا مدیران شرکت موقعیت شغلی جدیدی در نظر نمی گیرند و این وظایف را به گردن دیگر کارمندان می اندازند؟
برای مثال، تصور کنید قرار است بهعنوان مدیر امور داخلی شرکت مشغول کار شوید. کارفرما می گوید هر زمان نیاز باشد باید کارهای بانکی شرکت را هم انجام دهید. این کارهای اضافه ربطی به نقش شما در شرکت ندارد و حتی حقوق اضافی هم دریافت نمی کنید. اکنون در این جا سؤال مطرح می شود چرا شرکت برای انجام امور بانکیاش کارمند جدیدی استخدام نمی کند؟
از مصاحبه کننده سؤال کنید چه دیدگاهی درباره نقش شما در شرکت دارد. از او درخواست کنید درباره وظایف اضافی، ارتباط آنها با مسئولیتهای شما و نحوهی تقسیط زمان میان این وظایف توضیحات بیشتری ارائه دهد. اگر فکر می کنید شغلی که به دنبال استخدام آن هستید، در بین دیگر مسئولیتها محو شده است یا نمی توانید تمام وظایف را همزمان به انجام برسانید، بدون هیچ تردیدی این شغل را فراموش کنید.
نبود فرصت مناسب برای آموزش و یادگیری
یادگیری مهارتهای شغلی بعد از این که وارد کار جدیدی شدید بسیار ارزشمند است. مدیر شرکت باید بتواند با ایجاد فرصتهای پیشرفت و یادگیری، به موفقیت شغلی شما کمک کند؛ خصوصاً اگر سن و سال کمی داشته باشید. شرکت می تواند از افراد حرفهای درخواست کند برای کارمندان سخنرانی کنند یا بودجهای برای گذراندن دورههای آموزشی خارج از محیط کار در نظر بگیرد و برای پیشرفت شغلی آنها سرمایه گذاری کند.
اگر از همان ابتدا احساس کردید در محیط کار جدید هیچ فرصتی برای پیشرفت و یادگیری وجود ندارد و تنها باید وظایفی که به شما محول شده را به انجام برسانید، کمی بیشتر تأمل کنید. ببینید آیا می توانید چنین شغلی را بپذیرید و برای سالهای طولانی درجا بزنید.
قبول شغل جدید به هر قیمتی، قدم برداشتن در مسیر اشتباه است
حتی اگر چشم انداز روشنی از شغل جدیدتان نداشته باشید، باز هم میتوانید نشانههایی پیدا کنید که به شما نشان می دهد موقعیت شغلی جدید باعث پیشرفتتان می شود یا شما را به رکود می رساند. برای مثال، اگر می خواهید در مهارتهای حل مسئله به پیشرفت برسید، نباید در شغلی استخدام شوید که در آن تنها کارهای فیزیکی انجام می دهید.
ممکن است مصاحبه کننده در میان صحبتهای خود به عدم هماهنگی اهداف با شغل جدید اشاره کند؛ مثلاً بگوید: "از حالا باید به اطلاعت برسانم کارمندان دیگری همانند شما بودهاند که از این کار ناامید شدهاند" یا "شاید این شغل شما را به هیچ پیشرفتی نرساند و در واقع شغلی نیست که تاکنون به دنبالش بودهاید." اگر کارفرما چنین حرفهایی را بیان کرد، بدون هیچ ابهام این پیشنهاد شغلی را رد کنید، زیرا او با اطمینان می گوید در این نقش هیچ رضایت شغلی وجود نخواهد داشت.
مدام نیروی کار شرکت عوض می شود
تعویض پی در پی نیروی کار در یک شرکت اصلاً نشانهی خوبی نیست؛ خصوصاً اگر کسب و کار تازه تأسیسی نباشد. این مسئله نشانهی ضعف مدیریت یا فرهنگ کاری اشتباه است.
وقتی یک پیشنهاد شغلی دریافت می کنید، از مصاحبه کننده سؤالاتی بپرسید. بهعنوان مثال: "آیا کارمندان انتظار دارند مسئلهای در شرکت بهبود پیدا کند؟" یا "آیا به تازگی کسب و کار شما مشکلاتی داشته است، اگر چنین است چطور به آن رسیدگی شود؟". اگر کارفرما از پاسخ به این سؤالات طفره رفت و پاسخ روشنی نداد، یا با لحنی جدی گفت نباید در امور شرکت دخالت کنید، مطمئن باشید این شغل مناسبتان نیست و لازم است جای دیگری به دنبال کار باشید.
کارفرما توجهی به اهداف بلندمدت شغلی شما ندارد
برای کارمندان جوان که می خواهند در زمینه شغلیشان به موفقیت برسند و پلههای ترقی را به سرعت بالا بروند، داشتن یک برنامهی بلندمدت شغلی اهمیت زیادی دارد. اگر کارفرما سؤالاتی چون "در پنج سال آینده خود را کجا می بینید؟" یا "اهداف بلندمدت شغلی شما چیست؟ را نپرسید، قطعاً این شغل برای شما مناسب نیست. شاید بهتر باشد از مصاحبه کننده بپرسید "دستاوردهای این شغل را در یک سال آینده چطور ارزیابی می کنید؟ یا "به نظر شما این شغل تا یک سال دیگر چه موفقیتهایی به دنبال خواهد داشت؟". اگر او پاسخ کاملی به سؤالات شما نداد و نتوانست جایگاه شغلی را متفاوت ترسیم کند، باید بدانید این نقش به جایی نمی رسد. بهتر است همین حالا به فکر شغل جدیدی باشید.
اگر به دنبال شغل جدیدی هستید باید تصمیمی هوشمندانه اتخاذ کنید. البته انتخاب شغل نامناسب مزیتی هم دارد؛ شغل نامناسب می تواند تجربهی خوبی در اختیارتان قرار دهد تا بدانید در آینده باید به دنبال چه شغلهایی باشید. اگر هم اکنون در یک موقعیت شغلی هستید که چندان جالب نیست، نگران نباشید و آن را یک تجربهی ارزشمند بدانید.
اگر یکی از این 5 نشانه را در شغلتان می بینید، به دنبال شغل جدیدی باشید و هر چه زودتر دست از این کار بکشید.
منبع: forbes